Skip to main content
بنام یکتا پروردگار مهربان
همکاران  گرامی صنایع شیمیائی ایرانومید

با سلام

در آغاز قرن بیستم حدود یکصد سال پیش دولت آلمان، آغاز به سرمایه گذاری های هنگفت در زمینه تحقیقات صنایع شیمیائی کرد  که بسیار موفقیت آمیز بود، هر چند دانشمندان موفق بودندو مصنوعات جدیدی را اختراع می کردند ولی برخی سیاست مداران با این سرماه گذاری بشدت مخالفت می کردند، “ملت نیاز به نان دارد “و نظرشان رسیدن این سرمایه ها مستقیما به دست مردم بود. ولی هواداران پیشرفت علم و صنعت موفق تر بودند و حمایتشان از علوم جدید و دانشمندان بزودی طلیعه دنیای جدید در همه ابعاد را مشخص کرد.
هزاران طرح صنعتی در اختیار صنایع قرار گرفت، صنایع فولاد های آلیاژی، شیمیائی، مهمات سازی، نساجی، داروئی و غذائی پا به عرصه وجود گذاشت. هر روز صنعت جدیدی هویت خود را اعلام می کرد و رونق به بازار راکد و غارت شده بازگشت و ناامیدی از بین رفته و غرور ملی مجدداپدیدار شد.

ملت سر شکسته از جنگ جهانی اول مجددا در دام میلیتاریست های افراطی گرفتار شد و متاسفانه از رشد صنایع جدید در جهت جهانگشائی استفاده شد و کشور آلمان باعث عظیم ترین کشتار تاریخ گردید، میلیون ها کودک و نوجوان و انسان های کار آمد به کام مرگ فرو رفتند و پس از آن جهان روی خوش به خود ندید، آمریکا با بمباران هسته ای هیروشیما و ناکازاکی بد نام تر از هیتلر پا به عرصه کشتار علمی انسان های بی گناه گذاشت ، ویتنام با انواع بمب های شیمیائی به آتش کشیده شد و صدام آخرین و وحشی ترین ابزار میلیتاریستی غرب با استفاده انبوهی از مواد شیمیائی سرازیر شده از غرب، کشتار جمعی مردم شمال و جنوب عراق را آغاز کرده و با حمله به کشورمان صدها هزار نفراز انسان های بی گناه را به شهادت رساند و مجروح و معلول نمود . آثار استفاده این دیوانه از مواد شیمیائی هنوز مشهود است.
بله صنایع تیغ دو لبه هستند، می تواننددر جهت تعالی بشر و رسیدنش به نور مطلق کمک کنند  “رسد آدمی به جائی که به جز خدا نبیند”.

به یکی از کارگاه های شمال کشورمان دعوت شده بودم، داخل کارگاه از اینکه اکثرا جیب لباس کار گارگران نیمه پاره بود تعجب کردم، و وقتی جویای دلیل شدم مسئول کارگاه اعلام کرد حلالی که خریداری شده باعث خارش شدید پشت دست که    حساس  و در حین کار چاره ای جز مالش دست به لباس کار نیست و این مساله باعث پارگی جیب لباس کار می شود.
چندی قبل نیز به یکی از فروشگاه های لاک وسیم رفته بودم ، سوالی در مورد حلالی که بسیار ارزان قیمت بود کردم، فروشنده محترم اعلام کرد بله ارزان است ولی وقتی نور به این حلال می تابد  تغییر رنگ می دهد!!!.
یعنی این حلال ارزان قیمت که احتمالا از حلال های شستشوی مواد شیمیائی جمع آوری شده مانند فیلم عکاسی ، مواد رادیو آکتیو و یا . . .از خود واکنش نشان می دهد
حلال ها باید در مقابل گرما، سرما، نور، اسید و قلیا کاملا خنثی بمانند و واکنش نشان ندهند (به جز حلال هائیکه جزئی از محصول است و با محصول واکنش داده و تبدیل به مصنوع کامل می شوند)در مورد حلال ها در بخش ترجمه مقاله ای منتشر خواهد شد.

حلال فوق الذکر ، استفاده نشده واکنش نشان می دهد و در مقابل نور ناخالصی ها و آلودگی ها تغییر ماهیت می دهند، حال چه صدماتی، به پوست و ریه و . . . مصرف کننده بی خبر از همه چیز می آورد تنها خداوند عالم است .
هرکس دانسته یا ندانسته چنین آلودگی هائی را به جامعه صنعتی ما تحمیل می کند باعث فجایع زیادی می گردد ومن نیز به عنوان فردی از این جامعه صنعتی تقاضا دارم این آقایان به فکر عاقبت کارشان باشند و با جمع آوری اینگونه مواد اعم از لاک و حلال کمک به سلامتی جامعه گارگران خود و محیط زیست باشند، و با خرید مواد اولیه غیر ضایعاتی از منابع رسمی کشور مانند پترو شیمی و شرکت نفت که خالص  البته گران تر هم هستند ولی دارای کنترل کیفیت بالائی هستند استفاده کنند و اطمینان داشته باشند هم گرانی اندک محصولشان برای مصرف کننده  و هم خودشان و برای جامعه صنعتی قابل تحمل خواهند بود و مطمعن باشند نام نیکی از خود به جای خواهند گذاشت.
دی ماه سال جاری بیست و هشتمین سال فعالیت تولیدی را پشت سر گذاشته و بیست و نهمین سال تولد این صنعت نو پا را جشن خواهیم گرفت، اگر هنوز جهانی نشدیم و اگر با وجود دارا بودن مدرن ترین کارخانه در منطقه نتوانستیم حتی در کشور خودمان محکم و پا برجا باشیم و آگر در سالیان گذشته با فراز و نشیب های فراوان مواجه بودیم و با انواع کمبود ها دست و پنجه نرم کردیم، یکی از دلایل آن نامه ایست که در خردادماه ۱۳۸۶ منتشر شد و دلیل دیگر سعی در حفظ اخلاق صنعتی بوده که حاظر نشدیم  در قبال سود امروز انسانیت، وجدان صنعتی، نام خوب و پاکمان را در معرض حراج قرار دهیم.

با آرزوی موفقیت و بهروزی شما صنعتکران عزیز و مهربان و با تشکر

سهراب ادیب  آبان ماه ۱۳۸۶